Hoe wij je kunnen helpen
Heb je last van gevoelig, teruggetrokken of ontstoken tandvlees, gevoelige tanden of een slechte adem? Dit kunnen allemaal tekenen zijn van een verminderde of slechte mondhygiëne. Om je te helpen zijn er tal van behandelingen mogelijk in onze mondhygiënepraktijk in Hoofddorp waarover je hier meer kunt lezen.
Behandelingen
Ontstoken tandvlees of gevoelige tanden
In een vroeg stadium is een tandvleesontsteking (gingivitis) moeilijk te herkennen omdat het niet gepaard gaat met veel klachten. Ontstoken tandvlees is te herkennen aan de rode kleur van het tandvlees. Het tandvlees is vaak gezwollen en bij het spoelen ontdek je vaak bloed na het poetsen, stokeren, flossen of ragen. Tip: Spoel na het poetsen je tanden niet met water.
Om te voorkomen dat het ontstoken tandvlees overgaat in heftige tandvleesontsteking die overgaat in het kaakbot (parodontitis) is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.
Wij herkennen ontstoken tandvlees snel en kunnen je een goede behandeling bieden. Door ontstoken tandvlees in een vroeg stadium te behandelen geneest het vaak zonder veel klachten. Daarnaast kunnen wij je adviseren en motiveren om ontstoken tandvlees in de toekomst te voorkomen.
Bij gevoelige tanden heb je vaak pijnscheuten of een zeurend gevoel aan je tanden tijdens het eten of drinken. Ook tijdens het tandenpoetsen kan deze vervelende pijn zich voordoen. Wij helpen helpen je bij het behandelen en voorkomen van gevoelige tanden door de gezondheid van je mond in kaart te brengen. Wij achterhalen de oorzaak van jouw gevoelige tanden en maken een behandelplan op maat.
Slechte adem
Veel mensen denken dat een slechte adem (halitose) ontstaat door maagproblemen. Het overgrote deel van deze klachten ontstaat echter door slechte mondhygiëne. De achterkant van je tong is gevoelig voor bacteriën maar een slechte mondverzorging kan ook leiden tot een slechte adem.
Vaak ben je je niet bewust van een slechte adem. Toch heeft meer dan 20% van de volwassen bevolking hier last van. Een vertrouwde manier om erachter te komen of je een slechte adem hebt is het te vragen aan je partner of door de mondhygiënist te raadplegen.
Wij proberen de oorzaak vast te stellen, bespreken samen met jou de mogelijkheden en maken een behandelplan op maat. Wij helpen je om slechte adem tegen te gaan en in de toekomst te voorkomen. Hiervoor krijg je van ons tips voor thuis voor een goede mondverzorging, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over een slechte adem.
Tandplak of tandsteen, tanderosie
Tandplak is de nummer één veroorzaker van mondproblemen. Denk hierbij aan gaatjes (cariës), slechte adem, ontstoken tandvlees (gingivitis) en parodontitis. Gaatjes worden veroorzaakt door mondbacteriën die zuur vormen uit suikers in zetmeelhoudend voedsel zoals brood, aardappelen en pasta. Deze zuren en zuren uit frisdrank of de eigen maag zorgen voor slijtage van het tandglazuur (tanderosie).
Tandplak ontstaat door mondslijm, bacteriën en onopgeloste voedselstoffen. Een goede mondverzorging kan tandplak verwijderen. Wanneer de tandplak niet goed wordt verwijderd dan verkalkt het na verloop van tijd en het wordt hard. Verhard tandplak noemen we tandsteen. Tandsteen verkleurt eenvoudig en voelt ruw aan. Tandsteen kan ervoor zorgen dat uw tandvlees ontstoken raakt.
Tandsteen komt het meest voor op de plekken waar je met een tandenborstel moeilijk bij komt zoals tussen de tanden en kiezen.
Wij verwijderen je tandsteen met de grootste zorg en adviseren je hoe je de vorming van tandsteen kunt voorkomen in de toekomst.